Бързите кредити: Как, защо и за какво да ги използваме?

4/5 - (12 votes)

Бърза финансова помощ при спешни и непредвидени ситуации и събития

Животът на кредит вече се е превърнал като традиция за нас българите от край време. Често се обръщаме към приятели и роднини с молба за финансова помощ, но в икономическите условия, в които ни се налага да живеем днес, то дори този вариант може да се окаже ненадежден при спешна нужда от пари на заем.

През последните няколко години масово започнаха да се теглят кредити до заплата, които най-често за безлихвени и с гратисен период за погасяване. Тези фирми за кредити отдавна са регулирани от БНБ и на всяка законна такава се издава лиценз, нещо, което няма да откриете при незаконните лихвари. Още повече че, за да се издаде такъв лиценз от родната централна банка, то фирмата трябва да е и администратор на лични данни по ЗЗЛД в Комисията за защита на личните данни.

Защо обаче се отбелязва такъв ръст при търсенето на кредити точно от този тип компании?

Причините са:

 1. Небанковите фирми за кредити одобряват по-бързо в сравнение с банките
 2. Всичко става онлайн ( по интернет ). Кредита може да се заяви много бързо и удобно
 3. Преференциалните условия – заеми до заплата без лихва или отпускане на кредит за хора с лошо ЦКР
 4. Има много възможности за рефинансиране на кредита и по-ниски лихви за кредити от 2000 лева.

Можете да получите нужните ви пари на заем след по-малко от час, само срещу лична карта и то след кандидатстване и одобрение, изцяло онлайн. Забравете опашките, обезпеченият, поръчителите и документацията, вече има начин – бърз заем от небанкова кредитна компания.

Какво се случи с пазара за бързи кредити в България?

На родния потребител му писна да чака със седмици банков потребителски заем и реши да вземе нещата в свои ръце. Така той се насочи към тези институции, а те го приеха с отворени обятия. Всъщност за разлика от банковите организации тук няма да откриете монополни практики, а точно напротив жестока конкуренция.

С оглед на над 200 лицензирани кредитни компании у нас, то битката за пазарен дял между тях се оказва в помощ на крайния потребител, който вече се възползва от преференции като отстъпки в лихвите, 20 минутно одобрение, кандидатстване за бързи заеми онлайн. Някои компании дори предложиха на своите клиенти безлихвен бърз кредит, нещо, което световната история не познава.

Кога хората прибягват към взимането на заем от небанкови институции?

 • Отказали ли са ви банков кредит?
 • Не искате да се разделяте с любими и ценни вещи в заложна къща срещу нищожна част от тяхната реална стойност или пък не искате да се забърквате с незаконни лихвари?

Решение винаги има за този, които търси достатъчно смело – пари на заем от лицензирани небанкови кредитни компании.

При използването на небанкови кредитни компании всичко е по-лесно. Не се изискват ненужни документи, а само лична карта. Забравяте за доказване на доход, обезпечение или осигуряването на гаранти по вашия заем.

За какво можете да използвате най-ефективно бързият кредит?

Хората прибягват до бързи кредити от кредитни компании най-вече по неприятен повод като сметки за плащане, лечение, ремонти и т.н. Все пак много хора се ориентираха и към това да използват подобни заеми с цел ваканция. Така не е нужно да разполагат с цялата сума, за да отидат на море, а я разпределят на малки равни месечни вноски за цяла година, без да се налага утежнения на бюджета на семейството по този начин.

Можете да получите нужните пари на заем спешно и като кандидатствате за бърз кредит онлайн директно от сайта на кредитната институция. Попълвате кратък онлайн формуляр и го пускате за преглед от служителите, които след минути ви се обаждат и ви съобщават дали сте одобрен за вашия кредит. Ако сте теглили повече от веднъж бърз кредит от избраната компания и сте доказали физически самоличността си с лична карта, то средствата при онлайн кандидатстването за бързи пари на заем можете да получите направо във вашата банкова сметка или във всеки един офис на Изипей в София , както и Фастпей. Вече нужните ви пари са достъпни за теглене в отсрещния банкомат след като си изпиете кафето. Удобно и лесно нали?

За какво и от кого не бива да взимате бърз кредит?

В никакъв случай не взимайте заем за:

 • игра в казино или друг вид хазартна игра
 • кредит от лихвар или заложна къща

Важен съвет!!! Взимайте бързи кредити САМО за важни и спешни неща, които не чакат отлагане, така ще си гарантирате спокойствие и няма да изпадате в неприятни за вас ситуации или в невъзможност да плащане на вноските си по кредита.

Как става кандидатстването за бърз заем ( в 4 лесни стъпки ):

 1. Изберете кредитният продукт
 2. Кандидатствайте през сайта на кредитната компания
 3. Изчакайте за одобрение, от 10 до 30 минути
 4. Вземете парите си от офис на Изипей (виж картата и офисите в град София тук! )

За какво можете да вземете пари назаем за спешни случаи?

Спешните заеми се предлагат под формата на лични заеми, аванси в брой по кредитни карти, заеми до заплата, заеми от заложни къщи и заеми срещу собственост . В зависимост от това коя от тези опции изберете, може да успеете да получите парите веднага или в рамките на един или два работни дни след одобрението.

Какво е спешен заем?

Спешен заем или аванс е кредитно улеснение, което има за цел да помогне на банка, изпитваща сериозни проблеми с ликвидността, произтичащи от причини, които не могат да бъдат приписани или извън контрола на ръководството на банката .