Бързи кредити за започване на нов бизнес

3.8/5 - (12 votes)

Отпускане на кредит за стартиране на бизнес

За да работи икономиката на една държава,  много важно нещо е държавата да предоставя възможност за фирмени кредити. Тези кредити помагат за реализация на стабилен и работещ бизнес. А също така безспорно са в помощ на малкия и среден бизнес. Те са изгодна оферта за всички фирми, работещи на територията на България. Този род кредити още може да се ползват и от големи корпорации или компании ,които изграждат икономиката на страната.

За да се отпусне фирмен кредит, всяка банка извършва своя проверка.

Тя се прави  с цел да се определи големината на фирмата и нужните и средства. Различните банки имат свои критерии. Проследява се документацията – оборот, приходи, разходи, активи. Проверява се има ли фирмата други кредитни отношения с банки също. Всеки кредит, който иска фирмата, трябва да има свое предназначение. Много често тя ползва кредита за оборотни средства. С тези средства се закупуват стоки, материали, покриват се текущи разходи, взимат  се различни активи. Може кредита да се ползва и за ремонт на фирмата, разширяване или закупуване на акции от други фирми.

Един от вариантите е фирменият кредит да е краткосрочен.

При него, на базата на оборота на фирмата. се изгражда план за погасяване. Това е удобно както за фирмата, така и за банката. Бързите фирмени кредити са много по-различни от ипотечните или потребителските. Те имат много и различни пазарни отношения. Могат да бъдат със залог или без такъв. Когато има залог, може да заложите имот на фирмата, сграда, стоки или техника. Възможно е да се ползва и поръчителство. Поръчителите трябва да имат право на кредит.

Има фирмен кредит без обезпечение? Условията за отпускане на такъв кредит са много. Повечето фирми трудно се справят с изискванията на банките. Иска се много време и подготовка на куп документи. А процедурата по отпускането е трудна и много бавна. Понякога се стига до пълно зацикляне.

Преди да решите как да постъпите, кой вид кредит да използвате направете едно свое проучване на нещата, за да сте наясно с всички възможни спънки. И бъдете търпеливи, няма лесни решения. Всеки бизнес носи своите рискове.

Можете ли да започнете бизнес с кредит?

Финансирането на бизнес с кредитна карта е законен източник на финансиране на бизнеса и може да бъде жизнеспособна опция, ако имате висок кредитен лимит, разумен лихвен процент и ако картата ви предлага награди, когато се използва.

Колко кредит ви трябва, за да започнете бизнес?

Не се нуждаете от добър кредит, за да започнете бизнес. Всъщност изобщо няма изискване бизнесът да използва кредит. За някои бизнес модели обаче кредитът ще бъде от съществено значение. 
В началото кредиторите ще използват вашата лична кредитна история при определяне на условията на всеки кредит, който предлагат на бизнеса.