Потребителски кредит

4.1/5 - (12 votes)

Как да кандидатствам за потребителски кредит?

Докато се разхождате в магазина, понякога сте изкушени от желанието да си купите някакъв домакински уред: телевизор с LED екран, модерна конзола или фотоапарат. Ако нямате пари, но имате лична карта, нужната сума може да ви бъде дадена назаем на място. Но как да избегнем този кредит от супермаркета?

Потребителски кредитЗа да се кандидатствате за потребителски кредит, който ви се дава от банката в брой, не трябва да се насочвате към услуга, която изисква вземане на решение за 10-15 минути и с предоставянето на минимален пакет от документи. В този случай, банката ще бъде в състояние по-задълбочено да тества способността ви за плащане и следователно, да предложи по-благоприятни условия за кредитиране.Ако имате възможност, по-добре е да дойдете с гарант в банката или да предоставите документи за собственост, която да служи като обезпечение. Обезпечените кредити са по-малко рискови за банките, което ги прави по-евтини.
На по-ниски такси също могат да се надяват потребители, които се съгласяват на застрахова живот и превод на работата си заплата в банката.

При проучването на предложенията за кредит, по-добре обърнете внимание на съществуващите такси по организацията на процеса на кредитиране, които могат значително да повишат цената на услугата. Ако има такива, тогава можете да разгледаме други варианти, които не включват допълнителни разходи.

За да платите по-малко за заема, можете да го погасите предсрочно. Тази опция не се ограничава само до паричните заеми, а също и за кредити за закупуване на стоки и услуги. Нека условно ги разделим на кредити, регистрацията на които се извършват директно в офисите на банката и кредити, предоставени в изнесени офиси или магазини.

В първия случай, са приложими всички съвети, описани по-горе. А във втория – можете да сравните услугите на различни банки, които са представени в магазина и да изберете най-изгодната. Най-често в големите търговски обекти има няколко кредитни институции, условията, на които, могат да се различават съществено.

Друг начин да плащате по-малко – да направите така, че кредита да се погасява от личните ви средства, от дебитната ви карта. Това за банките значи по-малък риск и в повечето случаи са склонни да предложат по-ниски лихвени проценти.

Какви са изискванията за потребителски кредит?

Потребителският заем обикновено изисква от кандидатите да имат добър кредит, стабилен източник на доходи и добро съотношение дълг/доход . Кандидатите, които нямат добър кредит, могат вместо това да вземат обезпечен заем, който изисква обезпечение. По принцип потребителските кредити имат кратък срок на плащане, вариращ от няколко месеца до години

Трудно ли е да получите потребителски кредит?

По принцип не е трудно да се получи личен заем , но някои лични заеми се получават много по-трудно от други. Необезпечените лични заеми често изискват висок кредитен рейтинг и са достъпни само за хора с добри резултати.