Кредит без трудов договор

4.4/5 - (12 votes)

Мога ли да получа кредит без да имам подписан трудов договор?

Често се случва, когато взимаме заем, да не мислим много за условията, а направо да подаваме заявление. Този план не винаги ще даде желания резултат. Дори да не ни се иска трябва да спазваме условията зададени от фирма. В противен случай надеждите ни ще бъдат попарени от отказа.

Изисквания за кредит без трудов договор

За повечето хора не е проблем да покрият изисквания. Всеки, който иска кредит трябва да има навършени 18 години и валидна лична карта, но освен това трябва да обърнем внимание и на още нещо.  Някои кредитни институции държат човека да има граждански трудов договор, с който гарантира, че получава месечно заплата и съответно може да върне кредита. За съжаление не малка част от българи или нямат подписан такъв договор и работят на свободни начала, или получават пасивен доход.

Какво ще рече пасивен доход? Да предположим, че имате апартамент, който в моменти е неизползваем. Решавате да го дадете под наем срещу определена сума месечно. Ето го вашият пасивен доход. Без да правите нищо получавате пари.
В някои случаи отдаване под наем е съпроводено с договор, като всичко е записано черно на бяло. В други случаи, най-често когато наемателите са студенти или ученици, няма такъв договор.

Ако желаете да докажете пред фирмата, че имате приходи от странично място, въпреки че нямате подписан трудов договор, все пак ще се нуждаете от документи. Това важи не само за даването под наем. Ако получавате някакъв вид стипендия, социална помощ или какъвто и да е друг приход, трябва да бъдат упоменати писмено.
По този начин ще докажете на фирмата, че сте напълно способни да върнете заема. Ако не разполагате с документ, който да доказва финансовото положение, ще имате доста разногласия, докато получите заема. Ще се наложи да търсите поръчители или да ипотекирате имот, с който гарантирате връщането на пари.

Нека се върнем в началото. Можем ли да получим кредит, ако нямаме трудов договор? Отговорът е сигурно и категорично – да! Както сами разбрахте, ще се наложи да съберете друг вид документи, но в крайна сметка ще се сдобиете с необходимите пари.
Открийте фирма, която отпуска кредит без трудов договор и кандидатствайте за бърз кредит. Ако не знаете дали фирмата, която сте избрали дава този тип заеми, не се колебайте да позвъните. Разучете как стоят нещата и действайте.

Няма да има по-подходящ момент от този!

Къде мога да взема заем, ако нямам работа?

Да. Много заемодатели на лични заеми са склонни да обмислят други източници на доходи. 
Ако нямате доходи, може да сте в състояние да се класирате за заем въз основа на вашите активи.

Мога ли да получа заем, ако не работя?

Да, можете да получите личен заем без работа , но ще бъде по-трудно и може да плащате по-високи лихви. Кредиторите също ще искат да видят, че имате солиден кредит и алтернативен източник на доходи. Личните заеми са необезпечени заеми, което означава, че не са обезпечени с актив, като например кола или къща