Кредити за държавни служители

3.9/5 - (12 votes)

Бърз кредит за държавни и общински  служители





Как да изберем най-изгоден кредит?

Когато потребител пристигне в банка с желанието си да намери най-изгодната сделка за теглене на заем, като че ли, в повечето случаи се съблюдава само лихвата. Не можем да отречем, че тези хора нямат право, тъй като тя е отговорна за оскъпяването на кредита и в зависимост от нея ще върнем определен процент пари над главницата.

КАНДИДАТСТВАЙ ЗА КРЕДИТ ТУК >

 

За мнозина обаче е загадка, че лихвата не е една и съща за всички потребители, а се определя от много фактори. Те са не само желаната сума и периода на възвращаемост, но и размера на заплатата ви, наличието или не на лошо ЦКР и доста други неща.




Ако сте решени да намерите кредит с възможно най-ниска лихва, тук ще ви помогнем да намерите най-доброто предложение, като ви разкажем от какво зависи лихвата.

Първото, пред което ще се изправите, независимо в коя банка кандидатствате, е проверка на кредитното ви досие. Всички заеми, които сте теглили, заедно с информация как ги обслужвате, навременно, закъснявате или просрочвате, се пазят в ЦКР към БНБ. Цялата тази информация съответния служител получава и определя в каква степен сте рисков клиент. Естествено лошото кредитно минало показва, че рискът да сте „проблемен” и този път е голям и за да се подсигури, институцията вдига нивото на лихвата. Обратно, ако имате чисто кредитно минало, то това говори, че сте надежден и офертата за лихва ще бъде много по-добра.

Размера на лихвата зависи до каква степен гарантирате за погасяването му. С други думи, ако посочите много гаранти, като недвижимо имущество, поръчители или съдлъжници, то доверието към вас моментално се покачва, а лихвата се снишава.

Вероятно сте запознати, че в определени случаи банката автоматично тегли месечната вноска при превод на заплата. В такива случаи човекът е избрал тя да бъде превеждана в банката, от която е изтеглил кредит. Това е допълнителен начин институцията да се подсигури, а за вас да предостави по-нисък процент на лихва.

Кредити за държавни служители




Добре ли е пенсионирани държавни служители да кандидатстват за лични заеми?

Повечето банки предоставят лични заеми на лица, които все още работят. Следователно за енсионираните служители може да е малко трудно да получат лични заеми . Можете да проверите при заемодателя вашето изискване да знаете дали отговаряте на условията за получаване на личен заем .

Какъв е лихвеният процент по личния заем за държавни служители?

Лихвеният процент по личния заем за държавни служители е атрактивен и е сред най-добрите на пазара. Започва от 9,99% годишно и може да се повиши в зависимост от вашия кредитен рейтинг. 
Вашият лихвен процент ще бъде по-нисък, ако кредитният ви рейтинг е по-висок.