Студентски кредит без поръчител

Оцени post

Кредит за студенти

Търсите спешни пари за заплащане на семестър или наем, купуване на някой учебник или пък плащане на някоя сметка. По тази причина голям брой институции създават условия за кредити, от които да се възползват точно студентите.

Кои са най-добрите такива? Тези, които не изискват поръчител и се характеризират с най-бърза процедура. Ето ви и някои институции, покриващи посочените критерии:

Голям процент студенти се доверяват на Банка ДСК.  При тях има два варианта за студентски кредит, като единия се отнася за семестриални такси, а другия за издръжка на студент, който по време на обучението си е станал родител. Не е изключена възможността и да имате двата вида кредити. При този за семестриалните такси, опцията е такава, че парите от банката се превеждат директно в сметката на университета. При втория потребителят има директен достъп до парите. Необходимите документи са лична карта, попълнено искане за това, че искате заем и уверение от университета, което доказва, че сте студент или че когато сте станал родител сте бил студент. Освен това, ако сте родител се изисква и акт за раждане на детето. Лихвата е еднаква за целия период, а погасяването може да бъде удължено до 10 години. Има гратисен период преди започване на възвращаемостта по заема.

Райфайзен банк също е в топ 3 предпочитани банки за тази цел. Най-важното тук е, че одобрението става много бързо, а условията са прозрачни. Няма значение дали си гражданин на България, стига да имаш гражданство на страна членка на ЕС и Швейцария и да си студент в редовна форма на обучение, можеш да се възползваш от кредита. Той служи за плащане на семестриални такси и се превежда директно по сметката на университета. Важно е да нямаш навършени 35 години и да се обучаваш за придобиване на бакалавърска, магистърска или докторска степен. Гратисният период е дълъг, като можете да започнете да изплащате кредита година след завършването си в продължение на 10 години. Лихвата е фиксирана за целия период.