Рефинансиране на ипотечен кредит / жилищен кредит

Рефинансиране на ипотечен кредит / жилищен кредит

Преди време в България беше пълно с потребители, които преливаха пари от една сметка в друга за да закърпят положението при някой от многобройните си кредити, като по този начин с нови задължения се опитаха да погасяват стари или пък обратното. Сега вече нещата не стоят точно така и Слава Богу. Настъпиха някои законодателни промени касаещи именно ипотечните и потребителските кредити. Появи се услугата рефинансиране на кредит. При нея нещата не са толкова хаотични и има ясно изградени правила на реализация.

Така, ако решите да погасите предсрочно вашият кредит, това е едно от най-хубавите неща,които са се променяли, благодарение на по-добрата кредитна среда в нас. Такива такси се начисляваха за абсолютно всички кредити. Другият съществен фактор който се промени бяха по-ниските лихви. Благодарение на това все повече потребители решиха да се възползват от услугата кредит и по-точно рефинансиране на кредити, с което спестяват значителна сума пари заради по-изгодните условия. Човек обаче трябва да бъде информиран за това какво се случва на кредитните пазари, за да знае коя банка ще му предложи най-добри условия за финансиране.

Рефинансиране на ипотечен кредит от друга банка

Цената за ипотечен кредит може значително да се промени в дългосрочен план, както и ако има промяна на пазара. Потребителите трябва да калкулират предварително нещата, за да изчислят дали кредита си струва в дългосрочен план и да не се окаже накрая, че ще платят излишни пари.

Когато имате рефинансиране вие пак ще имате месечни вноски, които трябва да внасяте, но условията по новия кредит могат да бъдат с доста по-ниски лихвени нива, а това значително може да намали крайната сума по кредита и самите месечни вноски.

Благодарение на едно успешно рефинансиране на жилищен или ипотечен кредит, човек може да постигне доста по-ниски месечни вноски и съответно да спестим много пари. Все повече хора предприемат рефинансиране на стар ипотечен кредит, принос за това имат и оптимизираните услуги които банките предлагат.