Първи кредит без лихва

Оцени post

Търсите онлайн първи кредит до заплата без лихва?

Съществуват ли безлихвени заеми?

Не всички банки могат да си позволят да издават безлихвен заем. Факт е, че лихвите, които банката получава за използване на заема, са основният доход на институцията. Много често безлихвен заем означава кредит, при който има доста скрити плащания.  Но, разбира се, не винаги това е така. Но за да не попаднете на скрити плащания, трябва внимателно да прочетете договора за кредит и да разберете колко струва тази или онази услуга. Ето защо е важно да не бързате да подписвате документите, а да четете внимателно всичко и да задавате въпроси на банковите служители. Чудесно е, ако можете да вземете договора у дома и да го разгледате отново, на спокойствие.

Как се получава заем без лихва?

Наистина има такива кредити. Те обаче се отпускат от микрокредитни организации. Факт е, че много хора все още не могат да повярват, че заем може да се получи толкова лесно. Ето защо фирмите за микрокредитиране са си поставили за цел да демонстрират колкото се може повече от своите предимства. При тях можете да вземете заем без лихва, но тази услуга е валидна само за нови клиенти.

Разбира се, съществуват и някои особености:

  • Ако кандидатствате за микрозаем за първи път, тогава вашата кандидатура ще се разглежда не 7-10, а 15-20 минути или повече.
  • Кредит за първи път се издава само за малки суми.
  • Заемът се издава и за по-кратък период.

Това се дължи на факта, че една микрокредитна организация поема доста висок риск, като поверява парите си на хора, на които дори не изисква удостоверение за доход.

Също така, раздаването на безлихвени кредити донякъде играе ролята на маркетингово проучване. Така финансовата институция ще бъде уверена, че сте дисциплиниран клиент, който си плаща навреме. Тази информация е важна както за тези, които отпускат кредита, така и за самия кредитополучател, защото при навременно плащане, всичко това се отразява благоприятно на кредитната му история.

Още по темата:

  • безлихвени кредити за самоосигуряващи се
  • условия за безлихвен кредит за безработни
  • кредит 1500 лева без лихва
  • безлихвен кредит 4500
  • безлихвен кредит извънредно положение
  • бърз кредит без лихва първия месец