Подходящ ли е бързият кредит за стартиране на нов бизнес

4/5 - (12 votes)

Заем  за започване на нов бизнес

Повечето хора мечтаят да бъдат самостоятелни и да не зависят от работодатели и шефове. Лесно е да създаваме планове далеч от работното място, да фантазираме за реалност, в която самите ние ръководим бизнес.

Никой не казва, че тази мечта е неосъществима, но за нея трябва много повече от бленуване. На първо място се нуждаете от бизнес план, който да осъществите. Всеки иска да има бизнес, но са малко хората, които наистина работят по въпроса.

Да предположим, че сте измисли бизнес план, за който сте сигурни, че ще проработи. Единственото, от което се нуждаете сега са ресурси, с които да осъществите плана.

Някои притежават необходимите средства за целта, но други се чудят кой ще спонсорира бизнеса им. Отговорът е лесен, самите вие. Има много кредити, които се отпускат точно за такъв случай.

При стартиране на бизнеса не трябва да се тревожите за лихви и връщане. Концентрирайте силите си изцяло в работата, за да видите желания краен резултат.

Ще попитате какъв точно кредит трябва да вземете? Чували сте от близки и познати, че бързият кредит има минимални условия и се получава до броени дни. Да, това е точно така. Бързият кредит е най-лесният за получаване заем, но не е кредитът за вашата цел.

При него сумата е сравнително по-малка и най-често се използва в спешни ситуации, които не могат да чакат заплатата. Точно затова този вид кредит е наречен още и кредит до заплата.

Не се отчайвайте! Това че този кредит няма да свърши работа не означава, че няма други. Има хиляди различни видове, които ще удовлетворят нуждите ви. Банките предлагат специални заеми за стартиращи проекти. Сумата е по-голяма, лихвата по-ниска и срока за връщане по-дълъг.

Ще се нуждаете и от повече документи, ще отнеме седмица или две докато изясните всички условия с банката, но все пак чакането си струва. Получавате нужните пари, за да осъществите не само мечтата, но и бизнеса си.

Какво друго ви остава освен да запретнете ръкави и да се отдаде изцяло на работата. Веднъж след като начинанието потръгне, ще успеете да издължите всички пари и ще забравите, че някога сте взимали заем.

Възможно ли е да получите кредитна линия за нов бизнес?

Като цяло можете да кандидатствате за кредитна линия за стартиращ бизнес от онлайн кредитор — въпреки че може да успеете да намерите местна или обществена банка, която е готова да отпуска заеми на по-нови фирми. Лихвените проценти, лимитите за заеми и квалификациите могат да варират в зависимост от кредитора.

Колко време отнема получаването на личен заем за самостоятелно заети лица?

Обработката на личен заем е бърза, благодарение на безхартиената документация в днешно време в приложенията за незабавни заеми. Това зависи от процеса на проверка на формуляра за кандидатстване и представените документи. След одобрение сумата на заема се изплаща за 24 часа.