Микрокредитиране

 

Микрокредитиране – за какво да внимаваме при него?

 

Все повече кредитни компании у нас използват услугата микрокредити, като с това се имат предвд заеми с малка сума, които обикновено се отпускат лесно и бързо, с опция за онлайн кандидатстване и се погасяват в кратък срок. Ако до сега не сте се възползвали от този вид услуги, то е добре да сте информирани за рисковете които носи.

Проверете за скрити такси, наказателни лихви и неустойки

Утвърдените кредитни компании не би трябвало да крият нищо, а оповестяват явно всичко и държат на хората да са добре информирани още в самото начало. Всички фирми имат общи условия за предлагане на заеми, като те могат да се видят в техните официални онлайн страници. Във връзка с наказателните глоби, е добре да бъдете внимателни за тях. Онлайн заемите може да са предназначени за малък паричен размер, който да се върне в къс срок, но просрочията може да ги направят изключително скъпи и неизгодни, така че е желателно да се информирате още преди да подпишете договор за кредит с общите правила, както и да се уверите, че ще може да обслужвате редовно задължението си.

Най-добрите фирми имат и много доволни потребители

Поинтересувайте се във форумите и социалните мрежи за това кои компании имат най-много референции от хората. Такива фирми обикновено са склонни да развиват лоялни отношения. Естествено, за да вземете решение кой кредитор да изберете, е добре да сравните актуалните оферти и параметрите на всички фирми, но и мненията на хората могат да ви помогнат много. Друго съществен аспект за коректността на фирмите и стремежа им да поддържат лоялни отношения с потребителите. Така например, ако намерите фирма, която ви предлага по-изгодни условия за всеки следващ заем или след като погасите няколко малки заема всеки път ви предлага един с 0% лихва, то може да очаквате, че сте открили най-добрата фирма за вас, с която може да се чувствате спокойни.

От къде да получите микрокеридитиране?

 

Всяка кредитна компания, от която може да се кандидатства за малки суми, има различни общи принципи, с които е добре да се запознаете предварително. У нас броят на фирмите за микрокредити е висок и постоянно нараства. Проверете в регистъра на БНБ за имената на утвърдените фирми, след което проучете мненията на хората във форумите и социалните мрежи. След като си изберете няколко разгледайте техните актуални оферти и параметри, след което може да ги сравните в електронните платформи, които разполагат с електронни калкулатори или в официалните сайтове на самите фирми.