Кредит срещу залог на автомобил

4.2/5 - (13 votes)

Кредит срещу залог на автомобил – лесно и бързо решение за трудните дни

Първото нещо, за което помисляме, когато се нуждаем от пари са кредити. Има стотици видове и можем да изберем най-добрия, така че да ни послужи работа.

С този вид кредит можеш да имаш достъп до по-големи суми без да се притесняваш за условията, на които трябва да отговаряш, за да ти бъде отпуснат кредит.

Бързия кредит е подходящ за спешни ситуации, когато се нуждаем от по-малка сума пари. Такива ситуации са ремонт на автомобил, закупуване на неща за училище, разплащане на медицински разносни и още много други. Условията са минимални, сроковете достатъчни и най-важното получавате парите веднага.

Не винаги ще можем да се възползваме от бързия кредит. Ако потрябва по-голяма сума, трябва да се обърнем към друг кредит, който ще покрие изискванията ни. Такъв кредит е потребителския или ипотечния, но условията за тяхното получаване са почти неизпълними.
Това далеч не е краят, има много кредиторни фирми, които отпускат по-големи суми срещу залог на дадена вещ. Вече сте чували за ипотечния кредит, при който залагате жилище или имот. Тук отново възникват колебания. Не всеки е способен да заложи дома си срещу определена сума пари. Напълно разбираме страха и притесненията, които изпитвате. Точно затова има алтернатива, която е много добра.

Кредит срещу залог на автомобил/кола

Залагате автомобила, който притежавате и спрямо неговата стойност получавате парите. Звучи доста по-добре, нали? Но и тук има някои условия, които трябва да спазвате.
На първо място, а може би и най-важното, автомобилът трябва да бъде ваша собственост и да бъде използваем. Ако се опитате да заложите служебен няма да успеете, а и ще си навлечете неприятности с фирмата, в която работите. Не е достатъчно да карате определена кола, за да бъде тя ваша собственост.
След като представите необходимите документи, кредитната институции ще определи състоянието на превозното средство. Ако установи, че всичко е наред, то ще получите сумата, на която се равнява автомобила.
Тук има малък детайл, който е важно да споменем. Залагайки автомобила си, вие губите права над него докато не изплатите заема. А какво означава това? Няма да използвате колата, защото тя остава при кредиторите, докато изплатите цялата сума.
Ако не успеете да върнете заема, колата ще бъде завинаги взета и повече няма да бъдете неин притежател.
Преди да подписвате каквото и да е, обърнете внимание на лихвата. Все пак всички небанкови институции, спрямо закона се водят лихварски, а това означава че лихвите при тях са много по-високо от обикновените.

Четете добре малкия шрифт и не позволявайте да ви заблудят.
Единственото, което ви остава сега е да действате и да осъществите заплануваното.

Всичко оставяме във ваши ръце!

Какво е залог за заем?

Какво представлява залогът? Кредитът със залог се различава от стандартния заем по това, че 
предоставената сума е напълно обезпечена с обезпечение от редитополучателя . Кредитополучателят може да използва средствата си, като например спестовна сметка, като обезпечение за получаване на заем.

Добър ли е залогът?

Заемът със залог за спестявания ви позволява не само да добавите разнообразие към вашата комбинация от кредитни сметки, но ви помага да докажете, че можете да заемате отговорно . 
Освен ползата да ви помогне да възстановите или изградите кредит, заемът със залог за спестявания може да се използва и за подпомагане на друг, нуждаещ се от по-добър резултат.