Ипотечен кредит калкулатор

4.3/5 - (12 votes)

Калкулатор лихви по ипотечни кредити може да намерите онлайн. В Интернет има много подходящи сайтове за термина за търсене „ ипотечен калкулатор“. Калкулаторът е модерен вид инструмент, който ви показва да сравните предварително различни кредитни продукти на водещите заемодатели на кредитния пазар.

Изчисляване на ипотечен кредит

Преди да закупите недвижим имот на кредит, е важно да оцените нивото на  тежест на дълга. За да направите това, трябва да знаете приблизителния размер на месечните плащания. Като го знаете, можете да изчислите максималния размер на ипотеката и начисляването по нея. Всички изчисления са лесни за извършване от уюта на вашия дом с помощта на онлайн ипотечни калкулатори. Ще ви разкажем как работят, как се различават и кои са по-удобни.

Изчисляване на лихви по ипотечни кредити

В основата на ипотечния калкулатор са многобройни математически формули, които ви позволяват да определите основните условия на кредитиране.

В зависимост от функционалността на калкулатора за предварителни изчисления по заема, ще трябва да посочите задължителните и някои допълнителни данни.

Задължителни данни

  • сума на заема или стойност на имота;
  • желан срок на заема;
  • авансово плащане.

Допълнителна информация

  • лихвен процент;
  • еднократна комисионна;
  • участие в конкретна ипотечна програма или използване на преференциална ставка;
  • форма за изплащане на заема – анюитетни (равни) или намаляващи плащания;
  • сумата на отстъпката, например за попълване на заявление на сайта (трябва да го отбележите);
  • регион на покупка на недвижимия имот.

След като посочите всички първоначални данни, трябва да натиснете бутона „Изчисли“, „Разберете месечното плащане“, „Изчисляване“. Всичко зависи от функционалността на сайта. Изчисленията, които се правят с помощта на за жилищен кредит калкулатор, се извършват незабавно и могат да се извършват както за стойността на имота, така и за сумата на заема.

Някои калкулатори изискват да посочите лихвения процент за изчисляване на ипотеката, а други ви позволяват да изчислите приблизителния му размер в зависимост от други входни данни.

Какво прави ипотечен калкулатор?

Ипотечният калкулатор може да бъде чудесен инструмент за изчисляване на някои сложни числа и получаване на приблизителна оценка на месечното ви плащане.

Какви са ползите от използването на кредитен калкулатор?

Механизмът за калкулатор на заем ви помага да определите въздействието на различни планове за заем. Използвайки тази помощна програма, можете ефективно да сравнявате лихвените проценти, времевата продължителност, месечните вноски и други фактори на различни планове за заем, преди да направите окончателна сделка.