Изгодни кредити

4.3/5 - (12 votes)

Често ще среща в интернет “ давам кредити изгодно“!

Как да изберем изгоден  заем  и как да сме сигурни, че е такъв!?

 

Имате внезапна нужда от допълнителни пари, но нямате план как да се сдобиете с тях? Смятате ли, че това е подходящ момент да сбъднете мечтите си? Ще трябва да вземете заем. Преди да вземете окончателно решение, проверете всичко внимателно и се уверете, че сте визмате вашия заем безопасно и няма да изпаднете в допълнителни проблеми в бъдеще. Тъй като изгодният заем е такъв, който можете да получите лесно, но и можете да върнете по-късно.

 

От къде?

 

Изберете фирми с добър авторитет, които присъстват на пазара възможно най-дълго. Потърсете мнението на клиенти, което в ерата на Интернет не би трябвало да е проблем. Ако обаче искате да се възползвате от нова оферта, не забравяйте да проверите данните за контакт на компанията, която ви предлага офертата. Обадете се там и проверете дали горещата линия наистина работи. Внимавайте и за заеми под мотото „без справки“. Ако някой заемодател не си прави труда да провери вашите данни и да се увери, че можете да си позволите избрания от вас заем, той най-вероятно ще ви поиска и по-висока лихва.

Колко ще вземете, колко ще върнете и за какъв период?

Страхувате ли се от това каква ще бъде цената на заема или не разбирате нищо от ГПР или кредиктни калкулатори? Не знаете ли кой е най-лесният начин да сравните няколко оферти и да изберете най-евтината? Първият начин е да сравните размера на месечната вноска, която обаче ще работи само, ако периодът на заема е същият. Вторият начин за бърза проверка на цената на заема е да се сравнят общите суми, които трябва да бъдат изплатени и които трябва да бъдат включени в договора. Не забравяйте, че колкото по-малък е срокът на заема, толкова по-ниски са разходите, но и по-висока е месечната вноска. Помислете внимателно за сумата, която ще ви бъде изплатена. По-добре е да се погасяването да бъде малко по-дълго и малко по-скъпо, отколкото да понесе разходите за забавянето на изплащането, които обикновено не са малки.

Ами „рискът“?

Говорейки за забавяния, е добре предварително да разберете какво се случва в случай на проблеми с погасяването на заема. Какви разходи ще имате и какви опции ще може да използвате, за да излезете от трудна ситуация, например отлагане на срока за погасяване или раздаване на кредита за плащане на вноски.

И най-важното правило, което оставяме в края, е ВИНАГИ внимателно четете целия договор преди да подпишете. Ако нещо ви притеснява, веднага попитайте съветник на фирмата и ако отговорът е неясен, не подписвайте! В крайна сметка става въпрос за парите ви и имате пълното право да направите информирано решение за тях.

Какви са характеристиките на добрия кредит?

Петте характеристики на кредита – характер, капацитет, капитал, условия и обезпечение – са рамка, използвана от много традиционни заемодатели за оценка на потенциални кредитополучатели от малък бизнес

Как да получа добра оферта за заем?

Доброто кредитно досие ще направи по-вероятно да получите рекламирания процент; ако кредитната ви история е по-лоша, вероятно все пак ще получите заема, но ще бъдете преоценени на по-висок процент, тъй като представлявате по-голям риск за кредитора. Вашият разполагаем доход диктува колко заемодателят ще е готов да отпусне