Заличаване на ЦКР

4.4/5 - (13 votes)

Интересувате ли се от заличаване на името ви от базата данни на ЦКР?

Вижте как може да заличите вашата кредитна история от Регистъра Кредитното бюро, за да избегнете отказ от одобрение на кредит при кандидатстване в бъдеще.

Ако сте регистрирани в черния списък на ЦКР, имате добри новини за вас! Можете да използвате определени специални услуги, за да подобрите имиджа си пред кредиторите и да увеличите шансовете си да получите желаното финансиране, без да се налага да кандидатствате за бърз кредит за хора с лошо ЦКР, защото той определено ще бъде по-скъп.

Разбира се, това може да ви бъде от полза само в ситуации, когато информацията, записана в ЦКР, е представена по грешен начин или ви вреди.

Експресно изчистване на ЦКР

С помощта на адвокати, юристи, анализатори или финансови консултанти можете да поискате изтриването на вашата негативна кредитна история от записите на ЦКР.

Ако името ви не фигурира в Регистъра, значително ще увеличите шансовете си за получаване на нов заем при оптимални условия с изгодни лихвени проценти.

Имате право да защитите поверителността си, съгласно новото европейско законодателство за защита на личните данни.

Поради новите разпоредби ЦКР разработи приложение, чрез което субектите на данни могат да поискат изтриването от базата данни директно на мениджър, който ще прецени дали искането е основателно и ще съобщи окончателното решение на кандидата.

Когато кандидатствате за заличаване от записите на Регистъра, трябва да имате достатъчно основателна причина, за да бъде одобрено вашето заявление.

Нашата платформа разполага със списък за сравняване на кредити, който отговаря професионално на очакванията на клиентите. В нашия сайт използваме ясен и разбираем език, така че условията и таксите, свързани с небанковите заеми за хора с лоша кредитна история, да могат да бъдат разбрани от всеки. Кандидатствайте изцяло онлайн с бутона Заяви и попълнете краткия въпросник.

Как да проверя дали съм в черния списък?

Информацията за черния списък може да бъде намерена във вашия кредитен профил, съхраняван от основните кредитни бюра..

Колко време трае черният списък?

След като бъдете в черния списък, вие ще имате лошо кредитно досие за период до 5 години , в зависимост от вида на списъка, който имате срещу вас, но дори след този период може да бъде издадено съдебно решение срещу вас, ако не сте плати парите, които дължите.