Бързи пари – възможности!

Търсите  бързи пари назаем?

Широкоразпространено е схващането, че българинът живее на постоянен кредит. В последните години това е абсолютен факт. Подобно на американския начин на живот хората тук живеят посредством банките или институциите за бързи кредити.

Особено популярни станаха офисите за бързи пари. Това се породи от факта, че банките и техните условия се явяват много тромави и удължени във времето за потребителите, а те се нуждаят от процес, който бързо да им даде желаната сума.
Какво представляват бързите кредити ще отговорим в следващите редове.
Те са институции, които работят по малко по-различен модел от банките, но отново са финансова институция. Сумите, които отпускат са най-различни, но предимно са малки, до 2000 лв. Процедурата е лесна и в повечето случаи се извършва само срещу лична карта с възможности за кандидатстване онлайн. В началото на появата на тези офиси политиката им беше смътна и онова, което стана ясно е, че лихвата им е над 100%. Утвърждавайки се и с течение на времето, съобразявайки се със закона, който защитава потребителя това се коригира и влезе в някаква рамка.

Офисите за бързи кредити от самата си поява заложиха на силна реклама – по телевизията, брошури, списания и т.н. Така масово се разбра за тях и услугите, които предлагат. Специалисти казват, че политиката им на работа наподобява пирамида. На върха са отбрани хора, наричани директори, след тях са супервайзерите на екипи, които имат твърда заплата и получават бонуси. Накрая на порамидата са работниците, които обикновено не получават много пари, а работата им е свързана с доста обикаляне и пътуване.
Всъщност доста от тези фирми се явяват и посреднци между клиента и друга фирма, която предлага някаква стока на лизинг. Това могат да бъдат електроуреди например. Взимате уреда, който желаете, а след това го изплащате чрез месечни вноски.